Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie z bezą i kruszonką. Sernik wyszedł, winny i pyszny, dzięki rabarbarowi.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 260
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 260
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać jogurt. Zmiksować i odłożyć 1/3 na posypkę. Tą większą część porozkładać na blaszce i rozklepać. Blaszka 30x40 powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serkiem. Śmietankę wymieszać z budyniem i wlać do sera, ponownie zmiksować.Nie miksować za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzyć masę. Dodać okruchy malin i wymieszać. Wylać masę na surowe ciasto.
rabarbar-Rabarbar wcześniej, obrać, pokroić na kawałeczki. Zasypać cukrem i odstawić nawet na całą noc do lodówki. Potem odsączyć na durszlaku. Porozrzucać na serze.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli,potem ze stopniowo dodawanym cukrem. Przesiać budyń,wymieszać i wyłożyć na rabarbar.
kruszonka-Pozostawione ciasto porozkładać na górę sernika.
Piec 60-70 min.w 175*C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem do pieczenia jak zbytnio brązowieje.
Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem. Kroić na drugi dzień,aż stężeje.