Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Truskawkowy torcik"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 40
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 86
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 268
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 40
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 86
Składniki
Rozbij jajka, oddzielając żółtka od białek. Miękkie masło ubij z jedną trzecią cukru. Dodawaj stopniowo żółtka.
Z reszty cukru i białek ubij sztywną pianę. Wymieszaj w misie migdały z mączką kokosową i drobno posiekaną czekoladą. Do kremu z żółtek dokładaj na przemian pianę z białek i sypką mieszankę.
Ciasto wlej do tortownicy i wstaw na około 35 minut do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
Zetnij wierzch ostudzonego placka, a następnie owiń ciasto pasem folii aluminiowej, formując wyższą krawędź. Posmaruj je marmoladą i ułóż oczyszczone, pokrojone w kawałki truskawki.
Zalej owoce galaretką przygotowaną według instrukcji na opakowaniu i odstaw w chłodne miejsce do stężenia.
Przed podaniem zdejmij pasek folii i rozprowadź na torcie sztywną ubitą śmietanę. Udekoruj deser wiórkami czekoladowymi.Źródło: Kurier TV