Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Lekkie ciasto bez pieczenia. Pianka jogurtowo-śmitanowa w trzech smakach, mus z truskawek i brzoskwiń. Pycha.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2914
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2914
Składniki
Dno tortownicy ( 24 x 24 ) wyłożyć folią aluminiową. Śmietanę ubijać na sztywno. Dodawać jogurt i tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszać i kolejno wylewać do tortownicy. Każdą warstwę chłodzić w lodówce aż stężeje. Truskawki zmiksować z cukrem. Dodać tężejącą galaretkę i wylać na warstwę jogurtowo-śmietanową. Tak samo postąpić z brzoskwiniami. Na końcu udekorować wierzch ciasta owocami i zalać tężejącą galaretką krystaliczną. Zostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Smacznego.