Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis łatwy do zapamiętania 3 składniki po 250 g. Twarogowo-francuskie ciasteczka wystarczy wymieszać z robocie kuchennym, potem już tylko wykrawanie, zlepianie, pieczenie i jedzenie.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 102
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 508
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24702
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 102
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 508
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24702
Składniki
Około 35-40 ciasteczek. Składniki w temperaturze pokojowej. Wszystko miksujemy w robocie kuchennym na gładką masę, przekładamy na folię przezroczystą, zawijamy i schładzamy min. 30 minut.
Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części. Z każdej wałkujemy placek grubości do 1/2 cm, suto podsypując mąką. A ciasta wykrawamy koła, u mnie 8 cm. Po środku kółka kładziemy cząstkę brzoskwini i zlepiamy boki.
Gotowe ciasteczka układamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia , pieczemy w 170 C około 30 minut. Ciepłe bułeczki posypać cukrem pudrem.