Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane, puszyste ciasto kokosowe ze świeżymi malinami i kokosowym lukrem, do zakochania od pierwszego kęsa...
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
W dużej misce utrzeć masło z cukrem na jasną, puszystą masę (około 5 minut mikserem). Następnie dodawać po jednym jajku, miksować do połączenia składników.
Do masy maślanej wsypać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Na koniec dodać świeże maliny i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec przez około 50-60 minut (do suchego patyczka). Wystudzić na kratce.
Przygotować lukier, ucierając cukier puder z mlekiem kokosowym.
Ostygnięte ciasto polać lukrem, posypać wiórkami kokosowymi.