Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wafelki z masą kokosową"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Wafle tnę na połowy. Do mleka wsypuję cukier. Mieszając podgrzewam, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie wsypuję kokos i, nie przestając mieszać, podgrzewam 3-4 minuty. Dokładam pokrojone na kawałki masło.
Gdy masło się rozpuści, zestawiam garnek z ognia. Wsypuję mleko w proszku i dokładnie, najlepiej mikserem, mieszam. Ciepłą masą przekładam wafle. Apetyczne są też cieńsze wafelki, z nieprzekrojonych andrutów. Wtedy masę dzielimy na połowę i przekładamy wafle tylko dwa razy.
Czas przygotowania 25 minut. Cena sztuki około 0,50 złŹródło: Rewia