Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze wafelki przygotowane na prośbę wnuków. Wafelki o smaku mocno czekoladowy z bakaliami. Proste , szybkie i bardzo smaczne. Polecam
garnek, deska, nóż, łyżka drewniana,
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 485
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24450
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 485
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24450
Składniki
Przygotowanie masy; Wodę zagotować z cukrem , dodać masło lub margarynę ,podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia tłuszczu. Po zagotowaniu zdjąć z ognia dodać pozostałe składniki czyli kakao, wiórki kokosowe, rodzynki , budyń czekoladowy mleko w proszku wymieszać. Dodać połamana czekoladę i ponownie wymieszać. Na koniec wmieszać pokruszone wafle tortowe. Masę lekko przestudzić. Wafle rozłożyć i jeszcze ciepłą masą przekładać. Jeden wafel posmarować masą nałożyć drugi i znowu posmarować masą i znowu nałożyć następny wafel i tak do wyczerpania. Pamiętając że ostatnią warstwą powinien być wafel suchy. Wafle obciążyć deską i odstawić do wystudzenia na kilka godzin. Kroić w dowolnej wielkości kawałki. Smacznego
Nałożenie masy.
Nałożenie wafla.
Obciążenie deską.
Krojenie.
Wafle możemy kroić w różne kształty.
Gotowe wafelki do podania.