Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wafle to deser mojego dzieciństwa, z masą orzechową, dżemem z czarnej porzeczki polane polewą czekoladową posypane wiórkami kokosowymi .
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9713
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 241
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9713
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 241
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 536
Składniki
Do rondelka włóż masło, cukier, cukier waniliowy i mleko zagotuj, dodaj orzechy, wymieszaj i gotuj na małym ogniu mieszając żeby się masa nie przypaliła około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje .
Lekko przestudzoną masą posmaruj blat wafla, przykryj drugim posmaruj masą, następnego wafla posmaruj dżemem a pozostałe masą orzechową, mocno dociśnij wafle, np. deską do krojenia i odstaw do lodówki na 2 godziny .
Czekoladę ze śmietana rozpuść w kąpieli wodnej, posmaruj wierzch wafli i posyp wiórkami kokosowymi .
Odstaw do zastygnięcia czekolady. Wafle pokrój w kwadraty lub prostokąty . Polecam .