Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli waniliowe muffinki nadziane czekoladą :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Margarynę rozpuść w rondelku i odstaw do ostygnięcia. Jajka ubij z cukrami na puszystą masę, kiedy już będą ubite wlewaj powoli mleko oraz schłodzoną margarynę, wymieszaj dokładnie. Odmierz mąkę i dodaj do niej proszek do pieczenia, wymieszaj. Powoli wsypuj do masy jajecznej (ja dodaję po trochu i mieszam mikserem i tak do wsypania całej mąki).
Nagrzej piekarnik góra-dół do 190 stopni C.
Do foremek na babeczki włóż papilotkę. Każdą napełnij ok.1/2 łyżki ciasta, na to połóż kawałek czekolady (u mnie kostki były duże więc połamałam na małe kawałki i dawałam po dwa na każdą babeczkę). Na czekoladę wyłóż ok.1 łyżkę ciasta. Wsadź muffinki do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min. Po upieczeniu zostaw jeszcze na ok. 5 minut w zamkniętym piekarniku po czym wyjmij muffinki na kratkę (studzę już bez foremek w samych papilotkach). Smacznego. Z podanych składników wyszło mi 10 muffinek.