Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy ochotę na coś słodkiego, ale chcemy jednocześnie uniknąć nadmiaru kalorii. Piernikowy spód nadaje serniczkowi świątecznego charakteru. Podane proporcje pozwalają na upieczenie dwóch małych serniczków w foremkach o średnicy 9 cm. Smacznego!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2420
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2420
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Twaróg miksujemy z mlekiem do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, aromat. Mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ostrożnie mieszamy masę serową z białkiem. Salaterki smarujemy masłem, na spód każdej rozkruszamy pierniczka. Zalewamy masą serową. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.