Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowy tort z brzoskwiniami"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9210
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9210
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 184
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Składniki
Frużelina: brzoskwinie wyjmij z syropu, drobniutko pokrój. Wymieszaj z 4–5 łyżkami syropu i sokiem z cytryny. Mocno podgrzej. Żelatynę namocz, potem rozpuść ją w ciepłej masie.
Herbatniki pokrusz wałkiem do ciasta. Okruszki wymieszaj z 1/3 przygotowanej frużeliny. Masą wylep spód tortownicy wyłożonej pergaminem lub folią. Wstaw do lodówki.
Masa: brzoskwinie rozdrobnij blenderem. Dodaj serek, cukier i wanilię. Żelatynę zalej wrzątkiem, rozpuść. Wlej do masy, zmiksuj. Śmietanę ubij. Delikatnie domieszaj do masy.
Na spód nałóż 1/2 masy serowej. Przykryj 1/2 pozostałej frużeliny i resztą masy. Na wierzch nałóż pozostałą frużelinę. Schłodź. Boki ciasta posmaruj konfiturą, obłóż połówkami rurek.Źródło: Naj