Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bezproblemowe a naprawdę pyszne....
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1350
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1350
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i żółtkami do białości, dodajemy mąkę i ubitą na sztywno pianę z białek oraz kakao. Mieszamy delikatnie i dodajemy jedną więiszą garść dyni oraz słonecznika. Delikatnie wymieszać.
Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 35 min w temp. 180-200 stop.Słonecznik prażymy na rumiano na suchej patelni teflonowej. Upieczone ciasto schładzamy, wyjmujemy z blaszki i oblewamy rozpuszczoną w wodnej kąpieli czekoladą, posypując na koniec uprażonym słonecznikiem.
Życzę smacznego :)