Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie i smaczne ciasto
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Składniki
Jabłka obrać, podzielić na cząstki zasypać cukrem- kryształ, orzechami grubo siaanymi oraz tartą bułką i odstawić
Z mąki, mmielonych orzechów, masła, cukru pudru i żóltek zagnieść ciasto (dość szybko). Gotowe ciasto podzielić w proporacjach 1/4 i 3/4. Owinąć folią spożywczą i w stawić do zamrażarki.
Gdy cisto stwrdniej (ale nie zabradzo żeby można było go rozwałkować), wyciągmy większą część ciasto i rozwałkować do wymiarów tortownicy. Przełożyć do foremki, rozłożyć jabłka. Mniejszą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać wierzch ciasta.
Wstawić na rozgrzanego piekarnika do 180 C i piec około 45 min aż do zrumienienia ciasta. SMACZNEGO