Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warkocz drożdżowy z jabłkami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Główka z Chorzowa</strong>
Ciasto: drożdże, cukier, łyżkę mąki i pół szklanki ciepłego mle ka połącz, odstaw do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiej, dodaj cukier waniliowy, rozczyn i ciepłe mleko, wyrób. Odstaw do wyroś nięcia.
Farsz: jabłka obierz, pok rój w kostkę. Podlej wodą, dodaj namoczone rodzynki, duś 10 min. Dodaj przyprawy (goździki rozgnieć), ostudź. Ciasto rozwałkuj na pół cm. Ułóż jabłka. Zwiń od dłuższego boku. Przekrój wzdłuż na pół, zapleć warkocz. Odstaw na 10 min. Posmaruj masłem, piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie