Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywno-serowy keks"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1192
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 149
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1192
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 149
Składniki
Paprykę oczyść, cukinię umyj, pokrój w kostkę. Por oczyść, pokrój w krążki. Warzywa duś kilka minut na oliwie. Ostudź.
Ser i szynkę pokrój na małe kwadraciki. Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj jajka, mleko, 150 ml oliwy, zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu. Energicznie wymieszaj. Dodaj warzywa, ser i szynkę, połącz.
Keksówkę (26x12 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij masą. Piecz ok. 45 min w 190°C.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie