Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to słynny włoski deser popularny na całym świecie. Proponuję w wersji wegańskiej, jest wyjątkowo pyszny.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1706
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1706
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Składniki
Do saganka dajemy wszystkie składniki na panna cottę. Mieszamy i powoli podgrzewamy. Gotujemy przez około 10 minut na wolnym ogniu aż krem trochę zgęstnieje. Chociaż i tak będzie dość rzadka, stężeje w lodówce. Masę rozlewamy do kokilek i przestudzamy. Potem wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny Kokilki wyjmujemy z lodówki i wykładamy je do góry dnem. Czekoladę rozpuszczamy na parze wodnej tuż przed podaniem panna cotty. Panna cottę posypujemy wegańskimi ciasteczkami i polewamy lekko ciepłą czekoladą.