Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wegańskie ciasto z brzoskwiniami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Składniki
Wymieszaj mąkę, otręby i cukier. Dodaj kaszę i oliwę. Zagnieć ciasto, dolewając tyle wody, aby miało elastyczną konsystencję.
Rozwałkuj ciasto (nie za cienko, bo będziesz wkładać w nie owoce) i przełóż na posmarowaną oliwą formę.
Umyj brzoskwinie i pokrój na cienkie cząstki. Powtykaj je w ciasto jedną tuż obok drugiej, skórką do góry. Wstaw do rozgrzanego do 170 st. C piekarnika i piecz ok. 40 minut.
Posyp tuż przed podaniem cukrem pudrem i posiekanymi pistacjami.
W cukrze pudrze często robią się grudki, które na cieście nie wyglądają efektownie. Przesyp więc cukier na sitko i dopiero przez nie równomiernie oprósz wierzch gotowej tarty.Źródło: Olivia