Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto z nutą herbaty idealne na świąteczny stół.
mikser, miska, łyżka, garnuszek, pędzelek, foremka na babkę
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1167
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1167
Składniki
Foremkę na babkę smarujemy olejem.Całe jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodajemy stopniowo olej i powoli wlewamy jeszcze ciepłą herbatę. Miksujemy chwilę i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i rodzynki. Ciasto wlewamy do foremki i pieczemy w 200 stopniach 30-40 minut.
1/2 szklanki wody zagotowujemy z cukrem, sokiem i skórką z cytryny i pomarańczy. Studzimy. Ponczem nasączamy gorącą babkę i posypujemy cukrem pudrem. Zdobimy ozdobami.