Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto na kokosanki w kształcie zajączka wielkanocnego :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 80
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 253
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 80
Składniki
CIASTO: W misce utrzeć masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. POLEWA: Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Wstawić do lodówki do przestygnięcia.
Pokrojone kawałki ciasta (ja użyłem foremki w kształcie zająca) zanurzamy w polewie, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Należy odstawić w chłodne miejsce aby polewa się zastygła.