Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i nie skomplikowane ciasto drożdżowe. Zrobiłam je pierwszy raz, a przepis wykorzystałam z pewnego tygodnika. Naprawdę warto spróbować
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Drożdże rozetrzeć z łyżką mąki i cukru, dodać letnie mleko i odstawić do wyrośnięcia Masło rozpuścić i wystudzić. Do misy wsypać mąkę, dodać jajka, , rozczyn drożdżowy i schłodzone masło. Dokładnie wyrobić ..
Z ciasta uformować kulę, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą.Odstawić.
Gdy ciasto wypłynie na powierzchnię, delikatnie wyjąć i odsączyć. Dodać do niego cukier i cukier waniliowy i jeszcze raz dobrze wyrobić.
Tortownicę o śr. 24-26cm. obłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć jej dno i boki ciastem. Żółtko, cukier i mleko roztrzepać i posmarować dno ciasta. Obrane jabłka pokroić w półplasterki i ułożyć na cieście.
Piekarnik nagrzać do 180 st.C i piec ok.50 minut. Życzę SMACZNEGO!