Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa pychotka nie tylko na sezon owocowy!
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Składniki
Ciasto kruche: Dajmy na stolnicę mąkę margarynę cukier żółtka proszek i zróbmy ciasto. Upieczmy.
Galaretki wiśniowe rozpuśćmy w wodzie i kompocie. Do zimnych dajmy wiśnie jak galaretka będzie tężeć wyłóżmy na ciasto kruche.
Śnieżkę ubijmy na mleku i zmieszajmy z letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Dajmy na galaretkę. Na wierzch dajemy upieczone ciasto francuskie. Posypujemy cukrem pudrem.