Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Białka wymieszaj z solą, ubij na sztywną, lśniącą pianę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, małymi porcjami domieszaj do utartych żółtek. Dołóż pianę z białek. Delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Dużą blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Rozsmaruj na niej równomiernie ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180oC. Piecz 25 minut. Wiśnie oraz czekoladę drobniutko posiekaj.
Gorący biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń pergamin. Posmaruj marmoladą. Posyp wiśniami i czekoladą. Zwiń. Odłóż do wystudzenia.Źródło: Naj