Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiśniowe tiramisu z migdałowymi ciasteczkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Kawę wymieszaj z 2 łyżkami cukru oraz likierem. Odstaw do wystudzenia. Serek mascarpone połącz z twarogiem i utrzyj na gładko z 8 dag cukru. 10 dag czekolady zetrzyj na tarce o dużych otworach, wrzuć do masy serowej, wymieszaj. Wiśnie przełóż na sitko i zostaw tak, aż ociekną.
Spód formy wyłóż 1/2 ciastek, skrop je 1/2 posłodzonej kawy z likierem i rozsmaruj na nich 1/4 masy serowej. Posyp ją wiśniami (trochę owoców odłóż od dekoracji), 1/4 kremu i resztą ciastek. Skrop je pozostałą kawą, rozsmaruj resztę masy. Deser wstaw do lodówki na 3 godziny.
Pozostałą czekoladę zetrzyj na grube wiórki (np. nożem szczelinowym do obierania warzyw). Gotowe tiramisu udekoruj kakao, wiórkami czekoladowymi i wiśniami.Źródło: Tina