Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Włoskie tiramisu"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9379
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 507
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9379
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 507
Składniki
1. Kawę zalej szklanką wrzątku, dodaj likier, ostudź. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj serek mascarpone i cukier waniliowy, zmiksuj. Białka ubij na sztywno z ostatnią łyżką cukru. Dodaj do masy z serka i żółtek, wymieszaj.
Biszkopty zanurzaj w kawie. Wyłóż nimi spód blachy. Nałóż część masy serowej, oprósz kakao. Przykryj kolejną warstwą biszkoptów. Postępuj tak do wyczerpania składników. Wierzch posmaruj masą i oprósz kakao.
czas ok. 30 min; porcja – 420 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety