Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka z kremem migdałowym i malinami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1398
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1398
Składniki
Jajka ubij z 4 łyżkami zimnej wody, cukrem i 2 op. cukru waniliowego. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, wsyp mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie rozsmaruj przygotowany biszkopt czekoladowy.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 35 minut. Upieczone ciasto przełóż na lekko zwilżoną ściereczkę. Odłóż do wystudzenia, a potem przekrój wzdłuż na dwa placki.
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Ubij 40 dag śmietany z resztą cukru waniliowego. Bitą śmietanę wymieszaj z serkiem mascarpone i likierem. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając, delikatnie połącz z kremem migdałowym. Domieszaj maliny. Czekoladowe placki przełóż tężejącym kremem. Ciasto wstaw do lodówki na 2 godziny.
Czekoladę posiekaj, stop razem z resztą śmietany oraz masłem. Polewę rozsmaruj na wierzchu ciasta. Posyp pokruszonymi kruchymi ciasteczkami. Schładzaj jeszcze 30 minut.
godzina i 5 minut . Chłodzenie 2 i 30 minut. 1 porcja ok. 370 kcalŹródło: Tina