Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wuzetka z malinami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Składniki
Białka bij z dodatkiem soli. Stopniowo dodaj cukier. Gdy piana jest dość sztywna, zmniejsz obroty miksera i dorzuć żółtka.
Mąkę z kakao przesiej przez sitko. Partiami wsyp do masy.
Wymieszaną wylej na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Piecz pół godziny w temp. 180°C.
Ostudzony biszkopt podziel na 2 blaty. Dolny nasącz likierem i rozłóż maliny.
Żelatynę rozpuść w zimnej wodzie, a śmietanę ubij z cukrem pudrem. połącz i wylej na maliny. Dociśnij drugim blatem.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Płynną posmaruj wierzch ciasta. Na wierzchu rozłóż pozostałe maliny. Całość udekoruj płatkami czekoladowymi.Źródło: Telemax