Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie bułki drożdżowe ? mam dla was pyszny przepis który czeka już na blogu
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 299
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2580
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 299
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2580
Składniki
Do miski dodać wszystkie produkty i pozostawić w ciepłym miejscu pod ściereczką aby drożdże zaczęły swoją pracę
Gdy drożdże urosły wyrobić ciasto a następnie dodać rozpuszczoną margarynę letnią i nadal wyrabiać po tym czasie dodać pół szklanki mąki i wyrobić na jednolite gładkie ciasto
Gotowe ciasto dzielimy na dwa równe kawałki i każdy z nich rozwałkować na grubość 1 cm pokroić w prostokąty, nałożyć powidła
Prostokąty posklejać zrolować i skleić boki ułożyć na blaszce i posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem posypać dowolnym ziarnem
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 stopni i piec 20 minut w zależności od piekarnika
Upieczone bułeczki w sam raz do zimnego mleka są delikatne jak mgiełka