Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-07-2019
Pyszne bułeczki drożdżowe. Nawet na drugi dzień są miękkie i smaczne. Przepis z grupy kulinarnej, Domowa Piekarnia.
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 367
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14769
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 367
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 394
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14769
Składniki
Ciepłe mleko, wlać do miski. Wkruszyć drożdże i dodać łyżkę cukru. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie wsypać mąkę, sól i resztę cukru. Dodać jajko i żółtka. Wymieszać. Na koniec, wlać roztopione masło. Wyrobić mikserem z hakami. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
W tym czasie przygotować masę serową. Ser przełożyć do miski, dodać budyń, cukier i żółtko. Rozgnieść widelcem. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Brzoskwinie, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę. Rozwałkować na prostokąt. Na ciasto wyłożyć ser, a na ser owoce.
Następnie zawinąć w rulon i pokroić w kilkucentymetrowe kawałki. Bułeczki układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić do napuszenia na 15-20 minut. Piec w temperaturze 180 stopni, 25 minu
Przygotować lukier. Do miseczki wlać wodę i sok z cytryny, następnie stopniowo dodawać cukier. Mieszać, do uzyskania gładkiego lukru. Przestudzone bułeczki, udekorować lukrem.