Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szpinakiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 254
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 254
Składniki
Szpinak umyj, przebierz z brzydkich liści, wytrzyj ręcznikiem kuchennym i posiekaj.
Cebulę i por drobno potnij, po czym zeszklij na oliwie.
Gdy ostygną, wymieszaj je ze szpinakiem, roztrzepanymi jajkami, pokrojoną w kostkę fetą oraz solą i pieprzem.
Do wysmarowanej margaryną brytfanki nałóż połowę ciasta filo. Pokryj je farszem szpinakowym i ponownie rozłóż płaty ciasta.
Na wierzchu rozsmaruj cienką warstwę margaryny i natnij całość na trójkąty.
Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz godzinę.
Czas: 45 min. 1 porcja = 340 kcal.Źródło: Kurier TV