Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie mam pojęcia skąd taka mało sympatyczna nazwa, ponieważ ciasto jest bardzo smaczne,
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 842
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 153
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10524
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 842
Składniki
1. przygotować ciasto z podanych składników (tak jak ciasto kruche), podzielić na 2 części, 2. jedną cześć rozwałkować, upiec w 180-190 st ok 25 min, 3. ubić pianę z białek, dodać cukier, rozwałkować drugą część ciasta, wyłożyć na nie pianę, posypać płatkami, piec ok 30 min w 150-160 st, 4. sok wiśniowy wymieszać z wodą, zagotować, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, odstawić do stężenia, 5. na wystudzone ciasto bez piany wyłożyć wiśnie, zalać tężejącą galaretką, 6. śmietanę ubić ze śmietan-fixem, wyłożyć na zastygniętą galaretkę z wiśniami, przykryć ciastem z pianą, odstawić na kilka godzin, smacznego