Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona pianka"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
Biszkopt: przygotuj i upiecz jak klasyczne ciasto biszkoptowe.
Masa 1: kisiele zagotuj w 3 szklankach wody. Wsyp galaretkę agrestową i wymieszaj. Mieszając, połącz z margaryną. Ostudź.
Masa 2: obie galaretki agrestowe rozpuść w 500 ml wrzątku, ostudź. Śmietanę ubij ze śmietanfiksami. Wlewaj do niej powoli galaretkę agrestową, stale mieszając.
Rozpuść pozostałe galaretki. Połowę masy 1 wyłóż na biszkopt. Przykryj plasterkami kiwi. Wyłóż na nie resztę masy 1, a na nią masę Całość zalej galaretką.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Łukaszewicz z Bydgoszczy</strong>
czas przygotowania 10 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie