Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczany keks"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Suszone owoce i czekoladę grubo posiekaj. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj z cukrem i ziemniakami na puszystą masę. Kolejno dodaj żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z mielonymi migdałami. Porcjami domieszaj do masy maślanej. Wlej mleko. Dobrze wymieszaj mikserem. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek delikatnie domieszaj do ciasta. Wsyp czekoladę oraz suszone owoce. Wymieszaj łyżką.
Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 80 minut. Po wystudzeniu ew. oblej polewą czekoladową.Źródło: Naj