Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zimne serniczki na kruchym spodzie"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 514
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 48
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24723
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 514
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 48
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24723
Składniki
Pokruszone herbatniki zagnieć z kakao i masłem. Mieszanką wypełnij 6 okrągłych wykrojników o średnicy 8 cm. Wstaw je do lodówki. Żelatynę namocz w zimnej wodzie.
Serek wymieszaj ze skórką cytrynową i 2 łyżkami soku z cytryny. Dodaj 75 g cukru, wanilię i ubitą śmietanę. Żelatynę wyciśnij i rozpuść.
Wymieszaj z 2 łyżkami kremu i wmieszaj do reszty. Masę rozłóż na kruchym spodzie i wstaw na 4 godz. do lodówki. Cukier zagotuj w 3-4 łyżkach wody. Gdy się zarumieni, zdejmij z ognia i ostrożnie wlej śmietanę. Podgotuj i ostudź. Serniczki podawaj polane sosem.
Czas przygotowania: 60 minut (bez czasu chłodzenia). Poziom: średni.Źródło: TV14