Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-10-2021
Dzisiaj polecam szybką i bardzo smaczną karkówkę zapiekaną z warzywami serem. Zrobicie ją w 30 minut :-) Polecam serdecznie. https://youtu.be/MXM3CvmSi90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Kotlety z karkówki oprószamy solą i pieprzem, następnie układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni góra dół i wkładamy blachę z karkówką na 25 minut.
Między czasie kroimy pieczarki na grube plastry, paprykę i cebulę również. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy trochę oleju i wrzucamy pieczarki, podsmażamy na złoty kolor, dorzucamy cebulę i paprykę, solimy i pieprzymy do smaku, wrzucamy majeranek i posiekany czosnek, całość podsmażamy, aż delikatnie zmięknie. Następnie po upływie 25 minut wyciągamy karkówkę z piekarnika i nakładamy na nią warzywa, następnie ser żółty. Całość wkładamy do piekarnika i zapiekamy aż ser się zapiecze i przykryje całą karkówkę. Gotowe !!! Smacznego :-)