Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy obiad z trzech składników, czyli kluski na maślance, które zrobicie w zaledwie 5 minut. Gotowe danie możecie serwować ze skwarkami, twarogiem lub śmietaną, czy ulubionym sosem.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Jajko wbij do miski i rozkłóć widelcem. Dodaj mąkę i maślankę. Składniki wymieszaj do momentu uzyskania jednolitej masy.
W dużym garnku nastawiamy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli.
Łyżkę zwilżamy wodą. Następnie nabieramy nią małą porcję ciasta i wrzucamy kluski na wodę.
Kluski na maślance gotujemy przez około pół minuty od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.