Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażany są wszechobecne w gruzińskiej kuchni. Adżapsandal to potrawa, która powinna być przygotowana w garnku lub na patelni o grubym dnie, aby potrawa smażono-duszona "dojrzewała" na małym ogniu.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 58
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 127
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 739
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 648
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10138
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 58
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 127
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 739
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 648
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10138
Składniki
Bakłażany po umyciu pokroiłem w pół talarki grubości pół cm, posoliłem i odstawiłem na około godzinę, potem odcisnąłem z nich płyn. Cebulę pokrojoną w krążki podsmażyłem na oliwie w garnku o grubym dnie. Na cebuli ułożyłem pokrojoną w paski paprykę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Poddusiłem. Następnie dodałem bakłażany. Dusiłem do miękkości warzyw. Na koniec dodałem pokrojone i obrane ze skórki pomidory, drobno posiekaną zieleninę i czosnek. Doprawiłem solą i pieprzem. Dusiłem jeszcze ok. 15 minut na bardzo małym ogniu. Gotowe adżapsandali odstawiłem na godzinę pod przykryciem.