Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Afrykański rarytas ananasowy z kurczakiem"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10528
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 158
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10528
Składniki
1Kurczaka opłucz, osusz, podziel na porcje. Mięso oprósz solą oraz pieprzem. Zrumień ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju. Potem zmniejsz płomień i smaż jeszcze ok. 5 minut. Rodzynki przebierz, migdały posiekaj (wraz ze skórką). Bakalie dodaj do mięsa. Całość podlej bulionem i duś pod przykryciem jeszcze godzinę. 2W tym czasie obierz i oczyść ananas. Potnij go na niewielkie kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj. Razem z ananasem dodaj do mięsa w połowie czasu duszenia. Przypraw solą, pieprzem oraz kardamonem. Gotowe danie serwuj z ryżem ugotowanym na sypko.Źródło: Naj