Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i klasyczne danie kuchni włoskiej.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 212
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 103
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 212
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Przed odcedzeniem odlewamy 1/4 szklanki wody.
Czosnek kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na oliwie wraz z chili. Dodajemy makaron oraz posiekaną natkę pietruszki. Polewamy obficie oliwą oraz przygotowaną wodą, w której gotował się makaron.
Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wykładamy w głębokim talerzu lub misce. Podajemy posypane parmezanem lub nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.