Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i pyszne - znakomite na obiad, śniadanie lub kolację
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 68
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 106
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 68
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 106
Składniki
W misce mieszamy mąkę z sodą, cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. W osobnej misce miksujemy na gładką masę kefir z jajkami. Do mokrych składników wsypujemy stopniowo sypkie składniki, cały czas miksując (gdy masa jest zbyt gęsta, można dolać trochę mleka).
Ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy je do miski z gotową masą na placki i mieszamy delikatnie łyżką, aby składniki się połączyły.
Masę na placki kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki bardzo dobrze smakują polane miodem, ale można je także podawać z cukrem pudrem, dżemem lub innym ulubionym sosem.