Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Angielski krupnik na wołowinie"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 223
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2178
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 396
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 268
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 223
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2178
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 396
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 268
Składniki
Do garnka wypełnionego wodą włóż mięso, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz ziarnisty.
Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około godzinę. Zbierz szumowiny.
Obierz i pokrój warzywa: marchew w talarki, cebulę w piórka, zaś seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę.
Do gotującego się wywaru dodaj przygotowane warzywa, tymianek i ryż długoziarnisty.
Wyłącz zupę po około 30 minutach. Rozlej ją na talerze i podawaj z kromką świeżej bułki.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax