Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Aromatyczna gryczanka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8859
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 459
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8859
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 459
Składniki
Wlej do rondelka dwie szklanki wody. Dodaj cynamon, anyż, kardamon i 1 łyżkę miodu.
Gotuj na wolnym ogniu ok. 15 minut.
Na gotującą się wodę wysyp płatki gryczane, zagotuj i odstaw na bok. Możesz też użyć płatków błyskawicznych lub od razu ugotować płatki do miękkości.
Po kolei dodaj wszystkie suche . Jeśli będzie taka potrzeba, dolej trochę wody i miodu. Gotuj to jeszcze przez ok. 10-15 minut.
Wyciągnij z rondelka cynamon, anyż i kardamon. 6. Dodaj owoce sezonowe.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: łatwy, porcje: 4.Źródło: Tele Tydzień