Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aromatyczna karkówka z grilla"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 211
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 211
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 208
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grube plastry, ponacinać w kratkę. Przygotować bejcę.
Wszystkie bejcy wymieszać tak, aby powstała masa o konsystencji podobnej do majonezu. Posmarować nią dokładnie mięso. Porcje przykryć lub zawinąć w folię i odstawić do lodówki (najlepiej na noc).
Następnego dnia mięso lekko osączyć z marynaty (powinno jej zostać niewiele) i smażyć na grillu około 20 minut. W trakcie pieczenia obracać.
<strong>Ważna rada</strong>
Do karkówki podawać sałatkę z kapusty lodowej i sezonowych warzyw oraz pieczywo, najlepiej biały tostowy chleb.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium