Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, aromatyczne, siekane kotlety z kurczaka. Są bardzo proste i można je przygotować dzień wcześniej. Dobrze je podać z duszonymi czy grillowanymi warzywami, ulubioną surówką, a już idealnie będą smakować z ćwikłą czy duszoną marchewką
tasak do siekania miesa, patelnia, miska
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 47
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Mięso drobno posiekać ostrym nożem, tak, aby stworzyło kleistą konsystencje.
Dodać wszystkie przyprawy wraz z odciśniętą kajzerką i jajkiem, dobrze wymieszać, wymasować na puszystą masę. Odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
Przed obróbką termiczną wyciągnąć mięso na pół godziny, aby nabrało temperatury pokojowej. Mokrymi dłońmi lub nasmarowanymi olejem formować zgrabne kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.