Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, lekkie, aromatyczne i nieziemsko smakujące mięsko na patyku, z powodzeniem można je zrobić również na grillu, a majówka tuż tuż..:)
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 122
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 122
Składniki
Cebulę i zioła drobno posiekałam. Wszystkie powyższe składniki dokładnie wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 2-3 godziny do przegryzienia.
Wilgotnymi dłońmi formowałam podłużne kotleciki nabijając je na patyki od szaszłyków.
Na teflonowej patelni krótko je podsmażyłam z obu stron po czym piekłam na kratce w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, do mocnego zrumienienia. Wyszły nieziemsko aromatyczne i naprawdę fajnie "dosmaczone":). Polecam! Smacznego nabijanego:) W wersji z pieczonymi ziemniaczkami: