Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Azjatyckie klopsiki z imbirem i porem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4794
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4794
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 50
Składniki
ok. 40 min • Porcja 490 kcal • Koszt porcji ok. 4,40 zł • Przepis dla 4 osób
Oczyść por, białą część drobno posiekaj, zieloną pokrój w paseczki, a obrany imbir zetrzyj na tarce lub posiekaj. Zmiel mięso.
Mięso wymieszaj z białą częścią pora, imbirem, jajkiem oraz z mąką ziemniaczaną rozmieszaną w jednej łyżce wina. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Mięso podziel na cztery części i uformuj okrągłe klopsy. Do garnka wlej bulion, pozostałe wino i sos sojowy, włóż klopsy i duś je na niewielkim ogniu około 20 minut.
Liście kapusty oczyść i zalej wrzącą posoloną wodą. Wyjmij je i osącz. Makaron połam na mniejsze kawałki, zalej wrzącą wodą i zostaw pod przykryciem na 10 minut. Odcedź i osącz.
Na dużym talerzu rozłóż liście kapusty pekińskiej i paseczki zielonej części pora. Na nie wyłóż duszone klopsiki. Pośrodku ułóż makaron. Skrop całą potrawę bulionem, w którym gotowały się klopsy.Źródło: Kobieta i życie