Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 15
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Schab opłucz, osusz, rozbij. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z pozostałymi składnikami marynaty.
Kotlety posmaruj marynatą. Ułóż w miseczce. Przykryj kawałkiem folii i wstaw do lodówki na 2 godziny. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, osusz i pokrój w paseczki.
Zamarynowane plastry schabu ułóż na deseczce. Rozłóż na nich paseczki papryki. Całość zwiń (ew. zepnij wykałaczkami). Na dużej patelni rozgrzej 3–4 łyżki oleju. Włóż roladki. Szybko obsmaż je ze wszystkich stron. Podlej wodą. Potem zmniejsz płomień i duś ok. 20 min. Podawaj np. z ryżem oraz surówką.Źródło: Naj