Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ażurowe naleśniki z wanilią"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Składniki
Mąkę przesiej ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Dodaj ziarenka wanilii wydrążone z 1 laski. Wlej rozbełtane jajka i połowę (50 ml) oleju rzepakowego. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut.
Po tym czasie zapakuj ciasto do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
Rozgrzej patelnię delikatnie natłuszczoną resztą oleju. Wyciśnij ozdobny wzór naleśników i smaż po kilkanaście sekund z każdej strony.
Gdy będą gotowe, zwiń je w rulony i obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis nadesłała: Sylwia Ładyga</strong>Źródło: Kurier TV