Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z szynką i paprykami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 59
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 59
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
Ciasto: mąkę i proszek do pieczenia przesiej. Jajka, jogurt i olej wymieszaj. Połącz z mąką.
Farsz: papryki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Por oczyść, posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Warzywa, ser i szynkę dodaj do ciasta, wymieszaj, przypraw do smaku.
Masą napełnij foremki do babeczek do 3/4 wysokości. Posyp słonecznikiem, siemieniem lnianym i dynią. Piecz ok. 20 min w temp. 170°C.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie