Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki ziemniaczane z nadzieniem szpinakowym"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 114
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 242
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 407
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 274
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 114
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 242
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 407
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 274
Składniki
Ziemniaki i marchew drobno pokrój, dodaj jajka, kremówkę, ser, mąkę oraz masło. Całość dopraw i zmiksuj.
Szpinak umyj i posiekaj razem z czosnkiem. Podduś na maśle z dodatkiem gałki muszkatołowej, soli i pieprzu.
Na dnie foremek nałóż po łyżce masy ziemniaczanej, potem szpinak i kolejną warstwę zmiksowanych ziemniaków.
Wstaw babeczki do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 40 minut.
Gotową przekąskę podawaj np. z sosem czosnkowym.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV