Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka z włoskiego warzywa o polskim smaku z dodatkiem mięsa i naszych rodzimych grzybów...kurek.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 232
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 232
Składniki
Kurki moczymy w osolonej wodzie i czyścimy.
Boczek i łopatkę kroimy w grubą kostkę. Podsmażamy do wyparowania wody. Lekko rumienimy.
Dodajemy kurki, większe kroimy na pół. podsmażamy.
Dodajemy pokrojona w grubą kostkę cebulę. Smażymy do odparowania wody. Studzimy.
Cukinię obieramy, wydrążamy i ścieramy na "jarzynówce". Posypujemy solą o zostawiamy na 1-3 godziny aby puściła sok. Do garnka wyciskamy w rękach i nad sitem cukinię.
Dodajemy usmażone mięso z kurkami. Dodajemy ser i rozmącone jajka. Dodajemy kaszę manną i proszek do pieczenia. I dodajemy zioła, pieprz i sól ( ostrożnie, bo cukinia jest już posolona a i mięsko też jest słone).
Dokładnie mieszamy i wylewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką brytfanny.
Pieczemy około 1 godziny w temp. 180 stopni. Smacznego!!!